EJ FÖR PRIVATPERSONER, ENBART FÖR SKOLOR MOTTAGNINGAR & KLINIKER

Preventivmedelsrågivare ska kunna informera sakligt om alla preventivmetoder inklusive pessar. Alla preventivmedelsmottagningar bör ha ett instruktionsset för FemCap och Caya®, så att de som vill använda pessar har möjlighet att vid behov prova ut optimal modell och storlek, samt att själv sätta in och ta ut pessaret. Detta ökar effektiviteten, gör patienten tryggare och beställningen blir rätt från början. Gäller i synnerhet de som aldrig varit gravida. Pessaren kan efter utprovning tvättas av med tvål och vatten, därefter ytdesinfektion, Virkon S, finsprit  eller autoklaveras och därefter tvättas noga. I vissa landsting är pessar subventionerade på olika vis.  ”Pessar” i regelverket innebär alla CE-märkta pessar oavsett modell tillgängliga på marknaden, så patienten kan få det pessar som passar henne bäst.

Instruktionsset för FemCap och Caya® innehåller mycket information och används också av de som undervisar om preventivmedel i skolor, barnmorskeutbildningar och i vidareutbildning för barnmorskor.

Boken Grönt är skönt-miljösmart födelsekontroll, Recito förlag 2012 av Irene Ivarsson och Birgit Linderoth kan användas både i undervisning och för privat läsning. Den innehåller en översikt av hur reproduktionen fungerar, beskrivning av alla hormonfria preventivmetoder, menskoppar, miljöaspekter samt vetenskapliga referenser.  Finns även som e-bok via www.adlibris.com

Det är också möjligt att här beställa  FemCap och Caya® pessar, preventivgel samt gelapplikatorer för utdelning där det är subventionerat eller för försäljning på mottagningen. Vill ni att pessaret ska skickas direkt hem till patienten ange det i meddelanderutan.
Även visningsexemplar av nya, spillfria menskoppen FemmyCycle finns att beställa. Läs mer på  www.femmycycle.se

Beställningen skickas mot faktura till mottagningar, kliniker, undervisning, företag och liknande. Bekräftelse på beställning kommer inom några dagar. Får du problem vid beställningen eller inte får någon bekräftelse, vänligen hör av dig till info@gronabarnmorskan.se

Priser:

Observera att alla priser är exkl. moms och frakt, dessa tillkommer.

Instruktionsset för FemCap och Caya® Innehåller även preventivgel och information.
595 kr
pricer1FemCap pessar  Liten, Mellan, Stor
590 kr
pricer2Contragel grön 60 ml hållbarhet oöppnad minst ett år ( Gelapplikator ingår INTE)
85 kr
picture at product (Boken)Grönt är skönt-miljösmart födelsekontroll
170 kr
picture at product femmycycleFemmyCycle menskopp för visning
195 kr
picture at product cayaCaya® Vaginalpessar för patientbruk
290 kr
picture at product caya gelCaya® gel 60ml med applikator
90 kr

 

FÖR BESTÄLLNING – KLICKA HÄR