Caya®- en NYHET!

För första gången på över ett decennium har en helt ny barriärmetod blivit tillgänglig för kvinnor.

Caya® är ett unikt vaginalpessar med en anatomiskt utformning och liknar inte de gamla gummikuporna överhuvudtaget, utan tillverkas i Tyskland av silikon i en helt unik design. Caya® viks ihop och sätts in i slidan som en tampong. En lättanvänd, säker preventivmetod som skyddar mot graviditet genom att täcka ingången till livmodern. Används alltid tillsammans med en preventivgel för ökad säkerhet.

Caya® finns i en enda storlek som passar de flesta kvinnor. Det kan vara insatt 24 timmar och känns varken av mannen eller kvinnan. Lätt att lära sig både att sätta in och ta ut, samt kan användas upp till två år.

Som alla pessar- en miljövänlig, helt hormonfri metod utan biverkningar.

Hur ser Caya® ut?

Längd 75 mm och bredd 67 mm. Skålen är tillverkad av  tunt, smidigt men hållbart medicinsk silikon som täcker livmodertappen.

Kanten av en nylontråd med en unik konstruktion är både stadig, böjlig och anpassar sig till slidans form efter nån kvart. Några knottror på sidokanterna gör att det går lätt att få grepp när Caya® förs in och att lokalisera hur det sitter placerat. Bakre delen placeras i vecket bakom livmodertappen och främre delen vid hyllan mot blygdbenet. Ett uttagsgrepp framtill gör det enkelt att ta ut Caya®.

Caya® har en syrenlila kulör och förvaras i en vit dosa av plast.
CAYA PIC 1